Ви увійшли як Гость | Група "Гости


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Flag Counter

Національна гаряча лінія

Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2017 » Грудень » 14 » Волонтерство у кожний навчальний заклад
15:15
Волонтерство у кожний навчальний заклад

        20-24 листопада 2017 року за підтримки німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ відбулася робоча поїздка координаторів волонтерського руху закладів освіти до м. Полтави з метою обміну досвідом. До числа дванадцяти координаторів із різних навчальних закладів Запорізької області, що представляли проект «Волонтерство у кожний навчальний заклад», був відібраний представник і від нашого району   –  директор Більмацької ЗОШ І-ІІІ ст. Паржиховська В.В..    

  У ході робочої поїздки учасники відвідали Полтавський інститут післядипломної освіти, Центр «Світло надії»   – громадську організацію з надання широкого спектру соціальних послуг та створення умов  для сталого функціонування систем громадянського здоров’я на рівні кращих міжнародних практик, Центр розвитку дитини, що пропонує батькам та дітям різний спектр послуг на безоплатній основі, зустрілися із представниками благодійного фонду «Серце до серця», побували у навчальних закладах Полтавщини: Великосорочинській ЗОШ І-ІІІ ст. та Полтавській ЗОШ І-ІІІ ст. № 24. Останнім об’єктом, що відвідали учасники поїздки, був «Полтавський батальйон небайдужих»  – одна з найчисленніших в Україні волонтерська організація допомоги українським військовим у зоні АТО. 

  Освітяни двох областей активно ділилися досвідом. Кожен із координаторів волонтерського руху закладів освіти представляв роботу свого навчального закладу з вищезазначеного питання у зручному для нього форматі.  Паржиховська В.В. представила роботу волонтерської групи учнів Більмацької ЗОШ І-ІІІ ст. «Творці добра» у вигляді тематичної презентації «Внутрішньогрупова взаємодія школярів у системі «Я» + «Інший», в якій проілюструвала принципи волонтерів-учнів та доброчинну діяльність за тематичною спрямованістю світлинами з проведених акцій та проектів, ознайомила з кодексом волонтера, розповіла, яким чином відбувається популяризація ідей волонтерів, зосередила увагу освітян на меседжі нинішньої групи волонтерів закладу освіти – прийдешньому поколінню волонтерів школи: «Зрозумій: волонтерство дає людині змогу знайти себе та привнести у своє життя ті цінності та звички, які забезпечать їй здорове, продуктивне й насичене життя».

  Перебуваючи на Полтавщині, учасники відвідали й історичні місця: поле Полтавської битви, Успенський та Хрестовоздвиженський монастирі, заповідник-музей М.В. Гоголя на його вотчині у селі Гоголеве.
 



Переглядів: 429 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів

Відділ освіти молоді та спорту Більмацької РДА Запорізької області © 2010 - 2024
Сайт створено у системі uCoz