Ви увійшли як Гость | Група "Гости


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Flag Counter

Національна гаряча лінія

Національна дитяча гаряча лінія

Головна » 2017 » Травень » 25 » Інклюзивна освіта: досвід, перспективи
17:27
Інклюзивна освіта: досвід, перспективи

           23.05.2017 у Київському університеті ім. Бориса Грінченка в рамках соціальної програми Дружини Президента України Марини Порошенко був проведений тренінг для працівників освітньої сфери «Інклюзивна освіта – рівень самоосвіти  нації. Досвід. Перспективи. Результати». В роботі тренінгу в якості учасників взяли участь директори шкіл: Кліценко О.О. (Більмацька спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІст. «Інтелект»), Паржиховська В.В. (Більмацька загальноосвітня школа І-ІІІст.),  Яковлєва Т.Г. (Новоукраїнська загальноосвітня школа І-ІІІ ст.).

           В рамках тренінгу учасники відпрацювали практичні навички з питань управлінських аспектів упровадження інклюзивного навчання у  загальноосвітньому навчальному закладу та взаємодії учасників освітнього процесу у створенні інклюзивної моделі навчання.  На пленарному засіданні прослухали виступи ведучих фахівців з питань впровадження інклюзивної освіти щодо нормативно-правового забезпечення інклюзивної освіти, розвінчання міфів інклюзії у загальноосвітній школі, класного менеджменту як сучасної технології перетворення освітнього середовища. Учасники заходу мали можливість поспілкуватися з розробниками різноманітних електронних ігрових ресурсів та компютерних програм для інклюзивної освіти.

           З вітальним словом до всіх присутність звернулася голова Благодійного Фонду Порошенка, Дружина Президента України Марина Порошенко. Вона відмітила, що запропонована система освітніх послуг  для осіб з особливими освітніми потребами побудована  за принципом «школа для всіх».  Це означає, що «особливі» діти нарівні з іншими зможуть навчатися в умовах інклюзивного середовища – з урахуванням їхніх індивідуальних потреб. Висловила надію, що спільними зусиллями ми зможемо закласти основи повноцінного соціального життя дітей з особливими освітніми потребами. Наприкінці заходу Марина Порошенко вручила сертифікати учасникам тренінгу.
 










 
Переглядів: 324 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів

Відділ освіти молоді та спорту Більмацької РДА Запорізької області © 2010 - 2024
Сайт створено у системі uCoz